EXPEDITIONER

Upplev världens högsta berg tillsammans med oss och våra guidade turer! Med sherpas och guider som själva har bestigit flera av de högsta toppar i världen vid din sida får du minnesvärda expeditionsresor högt utöver det vanliga. Utforska platser som de mäktiga bergen i Himalaya eller upplev det ikoniska Kebnekaise i Sverige. Med vår bakgrund, expertis och omtanke, upplever vi tillsammans naturens under på nära håll. Boka din äventyrsresa till världens högsta berg med oss idag och låt oss vägleda dig mot nya höjder av äventyr!

Kilimanjaro – 5895m

Kilimanjaro – 5895m

Kilimanjaro 5895m

Om resmålet

Afrikas högsta topp, Kilimanjaro, är kanske ett av de mest kända bergen i världen. Det är även det enklaste av ”the 7 summits” och definitivt det mest romantiska!

Kilimanjaro är som en ö, står högt och vaktar omgivningen med de varma, torra slätterna i Tanzania. En expedition för att bestiga världens högsta fristående berg är en blandning av afrikansk kultur och natur. Under bestigningen sover du alltid i eget tält, med privat toalett för gruppen samt eget matsalstält. Du kan också känna dig trygg med våra guider som har erfarenhet av att ha bestigit Kilimanjaro i årtionden.

På våra resor passar vi även på att ge oss ut på en spännande safari och se de vilda djuren samt besöker det ca 80 meter höga Materuni Waterfall.

Kilimanjaro var ett av de första bergen jag besteg och jag blev tagen direkt. Kombinationen av den vackra naturen, människorna och de vilda djuren är oslagbart! 

Robin Trygg

Guide

Datum och pris

Den bästa tiden att klättra Kilimanjaro är under de torra perioderna när vädret är mer stabilt och klart. Detta är vanligtvis under de torra säsongerna, som sträcker sig från december till mars och från juni till oktober. Under dessa månader är det mindre regn och färre moln, vilket ger bättre utsikt och mer behagligt väder för vandringen. Det är också viktigt att undvika regnperioderna eftersom stigarna kan bli leriga och hala, vilket kan göra klättringen mer utmanande och mindre säker.

5 + 15 =

Dag 1

Ankomst 

Vi flyger från Sverige via Amsterdam för att slutligen anlända Kilimanjaro Airport (JRO). Där möts vi upp av våra guider och tar oss gemensamt till Aishi Machame hotel, vackert beläget på sluttningarna av Mount Kilimanjaro.

Dag 2

Materuni Waterfall

Acklimatiseringsdag. Vi börjar dagen med en kort bilresa upp på Kilimanjaros sluttningar, till byn Materuni, cirka 1 800 meter över havet. Denna frodiga regnskogsregion är känd för att producera några av de bästa kaffebönorna i Östafrika. Vi inleder dagen med ett besök på en liten kaffegård och lär dig om hur kaffet odlas, skördas och bearbetas lokalt. Du får även själv försöka att bearbeta, rosta och förbereda en färsk kopp kaffe på det lokala Chagga-sättet. När du har avslutat kaffepausen beger du dig till en vacker 45-minuters vandring genom kullar och dalar på väg till vattenfallet. Under vägen kommer din guide att lära dig om lokala växter och hur de används som mat och traditionell medicin, samtidigt som du får mer insikt i den lokala Chagga-kulturen. Vattenfallet ligger gömd i en orörd dal med klippor som reser sig upp till 80 meter över huvudet. Vattnet faller rakt ner som en ridå för att landa i en liten pool där du kan koppla av, äta lunch och simma i de svala bergsvattnen. Efter en stund återvänder vi till bilen och vårt hotellet.

Dag 3

Machame Camp

Guider och bärare anländer till hotellet på morgonen för att möta upp dig och hålla en snabb genomgång. Därefter transporterar vi med privat buss till Kilimanjaros nationalparksentré: Machame Gate (1 800 m). Efter att ha fått våra klättringstillstånd och registrerat oss hos sök- och räddningstjänsten, kommer gruppen att börja vandra upp till Machame Camp (3 010 m). Vandringen inkluderar en passage genom regnskogen (där tropiska skurar är mycket sannolika), så vi rekommenderar att du tar med dig inte bara extra varma kläder, utan också regnkläder.

Dag 4

Shira Camp

Efter frukost börjar du vandra upp till vårt andra läger, Shira Camp (3 845 m). Under denna dag kommer du att lämna regnskogen bakom dig och för första gången kunna se fantastiska vyer över Shira-platån framför dig. Fysiskt sett är vandringen inte svår, men du kan känna av den allt högre höjden, så var uppmärksam på din kropp och kom ihåg att välja rätt tempo. När du når lägret kommer du att äta lunch och vila lite. Vi kan där efter göra en acklimatiseringsvandring mot Lava Tower Camp med en höjdvinst på 300 meter. Tillbaka vid Shira Camp kommer du att serveras en varm middag.

Dag 5

Barranco Camp

Efter frukost lämnar du Shira Camp (3 845 m) och börjar din väg till Lava Tower (4 630 m). Denna del av rutten har många stigningar och nedstigningar som slutar vid ett läger på över 4 600 meter. Idag kan vara en ansträngande dag för vissa men viktig för att lyckas anpassa dig till höjden. Väl vid Lava Tower försöker vi tillbringa ca 1–2 timmar och en gemensam lunch kommer att serveras. Efter lunchen tar vi oss ned till Barranco Camp (3 960 m). Här kan du se den berömda Barranco-väggen, imponerande både i sin massiva storlek och branthet! Nästa dag kommer du att klättra upp på den, men oroa dig inte: den har en mycket enkel vandringsled.

Dag 6

Karanga Camp

Den här dagen är det bäst att börja tidigt för att undvika trängsel på vägen upp för Barranco-väggen. Trots väggens till synes skrämmande höjd och branthet är den faktiska klättringen ganska mild och över på ca en timme. Väl uppe ges en fantastisk fotomöjlighet med Kibo Peak som bakgrund. Där efter följer en hel del både uppförs- och nedförsbackar innan vi når fram till en välbehövlig lunchpaus vid Karanga Camp. Efter lunchen gör vi en acklimatiseringsklättring mot Barafu med sin högsta punkt på 4 270 meter. Gruppen återvänder sedan till Karanga Camp för övernattningen.

Dag 7

Barafu Camp

Efter frukost påbörjar du din väg till Barafu Summit Camp (4 640 m). Vårt team kommer att sätta upp ett läger åt dig i förväg, inklusive tält och sovsäckar, så att du kan koppla av. Efter att ha återhämtat dig måste du genomföra en acklimatiseringsklättring mot det mellanliggande Kosovo Summit Camp med sin högsta punkt på 4 800 m och sedan tillbaka till Barafu Camp, där du kommer att serveras en varm middag. Det är bäst att spendera resten av dagen med vila och sömn inför nattens klättringen mot toppen.

Dag 8

Toppdag – Uhuru Peak!

Toppbestigningen börjar vid midnatt från 4 635 m och avslutas på Uhuru Peak vid 5 895 m. Själva vandringen är ganska enkel, men den tunna bergsluften gör att andningen och kroppen känns tung. Väl uppe vid kraterkanten och Stella Point ser vi solen gå upp över Afrikas savann. Där efter tar vi de sista stegen upp till Uhuru Peak och sträcker händerna i luften. Efter segerkramar och toppbilder börjar nedstigningen till 3 820 m vid Millennium Camp där vi packar ihop våra saker. Efter ca 2 timmars vila fortsätter vi tillbaka till Millenium Camp 3820m.

Dag 9

Mweka Gate 

Lägret är beläget i en tropisk regnskog. När du vaknar kommer det att kännas lättare att andas och tillfredsställelsen av att ha nått toppen bubblar i magen. Efter en varm frukost kommer du att bege dig mot parkens utgång: Mweka Gate (1 640 m). Efter din nedstigning samlas gruppen och för de som vill finns möjligheten att dela din upplevelse om klättringen i gästboken. Där efter följer en transfer tillbaka till hotellet för en välbehövlig dusch. Eftermiddagen spenderas vid poolen skålandes i coca-cola eller champagne.  Kvällen avslutas med middag och drycker på hotellets restaurang.

Dag 10

Safari och hemfärd 

Efter en lugn morgon börjar din dag kl 10 med ett besök på African View Lodge för lunch. När du är laddad med energi ger du dig ut på en spännande eftermiddagssafari i Arusha National Park med våra guider i egna privata jeepar. Njut av parkens mångfaldiga skönhet, från stora akaciasavanner till de glittrande Momella Lakes och den majestätiska Mount Meru, Tanzanias näst högsta topp. Håll utkik efter fascinerande djurliv som apor, zebror, giraffer, vattenbufflar och lejon. Med lite tur kan du till och med få syn på en majestätisk leopard! Fågelskådningen här är otrolig, med över 400 arter inklusive de ikoniska rosa flamingos. När dagen går mot sitt slut beger vi oss till flygplatsen för en sista avskedsmiddag innan vi tar flyget tillbaka till Sverige.

Dag 11

Ankomst Sverige

Vid lunchtid landar du i Sverige med minnet av ett fantastiskt äventyr i din ryggsäck.

 

Traceable jacket

Mount Everest 8848m

Mount Everest 8848m

Mount Everest 8848m

Om resan

Upplev känslan av att stå på världens högsta topp och låt dig inspireras av den makalösa skönheten och utmaningen som bara Mount Everest kan erbjuda. Med dess status som den ultimata drömmen för äventyrare, lockar detta ikoniska berg människor från världens alla hörn för att testa sina gränser och uppleva det ultimata äventyret.

Mount Everest är inte bara ett berg, det är en symbol för mänsklighetens outtröttliga strävan efter äventyr och förverkligande. Sedan den historiska första bestigningen år 1953 av Sir Edmund Hillary och Tenzing Norgay, har Everest fortsatt att fascinera och utmana en global gemenskap av äventyrare, bergsbestigare och drömmare.

Den optimala tiden att ge sig iväg på den här episka resa är under våren, när väderförhållandena är som mest gynnsamma. Vi bestiger Mount Everest via dess nordsida från den tibetanska högplatån, i fotspåren av Mallory, Irvine, Messner och andra legendariska klättrare. Att bestiga Everest är inte bara en fysisk utmaning, det är också en mental och andlig resa som kräver mod, uthållighet och total dedikation.

Ge dig själv chansen att stå på toppen av världen och uppleva den överväldigande känslan av att ha bestigit en av naturens största utmaningar. Mount Everest väntar på dig, redo att sätta dig på prov, inspirera dig och få dig att överträffa dig själv. Så var redo att ta det första steget och bli en del av den oförglömliga historien av Everest-bestigare. Är du redo för äventyret i ditt liv?

Det finns ett före- och efter en expedition till Mount Everest. Det här kom att förändra hela mitt liv.

Robin Trygg

Guide

I´ve summited Mount Everest 17 times and the north route is the one I prefer. I will follow you and help you to the summit.
Chhiring dorje Sherpa

alpinist

Datum och pris

Den här expeditionen genomförs under våren då vädret är som mest gynnsamt. Priser kan variera beroende på valutakurs och tillstånd. För aktuellt pris vänligen kontakta oss genom att använda nedan formulär.

Kontaktformulär

1 + 5 =

Dag 1

Ankomst Kathmandu Din ankomst till Kathmandu markerar starten på vår expedition. Vi kommer att ta emot dig vid Tribhuvan International Airport och transportera dig till ditt hotell. Vi träffas igen på kvällen för en välkomstmiddag och en introduktion med resten av expeditionens medlemmar.

Dag 2-4

Kathmandu På morgonen, den andra dagen, kommer vi att hämta ditt pass och lämna in dem på den kinesiska ambassaden i Kathmandu för ansökan om Tibet-visum, vilket tar tre arbetsdagar att behandla. Medan vi väntar på våra visum utnyttjar vi den här tiden för att besöka sevärdheter runt Kathmandu. Vi genomför också en noggrann kontroll av din personliga klätterutrustning och köper/hyr om det behövs.

Dag 5

Flyg till Lhasa Vår ankomstpunkt i Tibet är vanligtvis staden Lhasa. Vi tar en direktflygning från Kathmandu till Lhasa Gongar Airport och kör till Lhasa city. Lhasa är huvudstaden i den autonoma regionen Tibet i Kina och är känd för Potala-palatset och stora klosterinstitutioner.

Dag 6

Sightseeing i Lhasa Vi stannar en extra dag i Lhasa som en del av acklimatiseringen och utnyttjar tiden genom att utforska Lhasa – besöka det berömda Potala-palatset, Jokhang-templet och Barkhor-gatan.

Dag 7

Transport till Shigatse Efter att ha tillbringat två dagar i Lhasa, där vi utforskat den tibetanska kulturen och de livliga nya moderna delarna av staden, så beger vi oss sydväst mot den näst största staden i Tibet – Shigatse. Vägresan mellan Lhasa och Shigatse erbjuder enastående landskap som få andra vägar i världen. Innan vi kommer till Shigatse passerar vi ett 5000 meter högt pass kallat ”Karo La Pass”. Shigatse betyder ’den bördiga marken’ på det lokala tibetanska språket. Och som namnet antyder täcker det en av de största odlingsbara markerna över hela Tibet.

Dag 8

Transport till Xegar Shigatse är också känt för ett av de viktigaste klostren i Tibet – Tashi Lhunpo-klostret, säte för Panchen Lama, som anses vara den näst högsta inkarnationen efter Dalai Lama. Så vi besöker klostret på morgonen innan vi beger oss mot Xegar. Xegar är ett nyutvecklat småstadområde, med bättre boende jämfört med Tingri där expeditioner vanligtvis bor.

Dag 9

I Xegar för acklimatisering Vi tillbringar ytterligare en dag i Xegar. För att acklimatisera oss vandrar vi till en närliggande kulle och återvänder sedan tillbaka till byn.

Dag 10

Kör till Everest Base Camp Idag kör vi från Xegar till Everest Base Camp. Vi passerar Tingri på vägen.

Dag 11-15

Mount Everest Base Camp Vi tillbringar några dagar vid vårt basläger för att acklimatisera oss och göra slutgiltiga förberedelser inför etablering av högre läger. Transport av logistik med yakar och upprättande av mellan- och avancerade basläger. Dessutom håller vi en puja-ceremoni innan vi fortsätter uppåt.

Dag 16

Vandring till Intermediate Camp

Dag 17

Vandring till Advanced Basecamp

Dag 18-23

Vid Advanced Basecamp (ABC) – Acklimatisering och första rotationsklättring till North Col ABC är det andra lägret för expeditionen på norrsidan. Under dessa få dagar på ABC acklimatiserar vi oss och gör vår första rotationsklättring till North Col.

Dag 24-28

Everest Base Camp Efter vår första rotation upp till ABC och North Col återvänder vi till Everest Base Camp och stannar några dagar för vila. Under tiden etablerar vårt Sherpa-team Camp 2.

Dag 29-35

Andra rotationsklättringen Efter några dagars vila vid EBC påbörjar vi den andra rotationsklättringen. Vi rör oss gradvis mot Interim Camp, ABC och North Col för att sedan klättra upp till Camp 2 och återvända tillbaka till ABC.

Dag 36-40

Vid Everest Base Camp Efter att ha genomfört vår andra rotationsklättring upp till Camp 2, återvänder vi till Everest Base Camp för vila och förberedelser inför försöket att bestiga berget. Under tiden etablerar vårt Sherpa-team det sista lägret, Camp 3.

Dag 41-52

Toppförsök Medan vi vilar och förbereder oss för toppförsöket slutför repfixeringsteamet sitt uppdrag upp mot toppen. Beroende på när det bästa väderfönstret infinner sig, påbörjar vi vår bestigning. Dag 1 för toppförsök: Förflyttning till Interim Camp Dag 2 och 3 för toppförsök: Förflyttning till ABC Dag 4: Klättring till North Col Dag 5: Klättring till Camp 2 Dag 6: Klättring till Camp 3 Dag 7: Bestigning och nedstigning till North Col Dag 8: Nedstigning till ABC Dag 9: Vandring tillbaka till Everest Base Camp

Dag 53-54

Everest Base Camp Vi är tillbaka vid Everest Base Camp för vila och stängning av vår expeditionscamp; vi rapporterar våra klättringsdetaljer till myndigheterna och mottar ett bevis på vår bestigning.

Dag 55

Kör till Kyirong Vi lämnar Tibet bilvägen från Kyirong.

Dag 56

Kosar gränsen mellan Tibet-Nepal och kör vidare till Kathmandu På morgonen tar vi en kort bilresa till gränsen mellan Kina och Nepal vid Kyirong och anländer till Timure, Nepal. Sedan tar vi en jeep hela vägen tillbaka till Kathmandu.

Dag 57

I Kathmandu: Ledig dag Ledig dag i Kathmandu för vila och återhämtning. Vi möts på kvällen för en avskedsmiddag och firar vår expedition.

Dag 58

Hemresa Transfer till flygplatsen i Kathmandu cirka 2-3 timmar innan din planerade avgång.

Björn Lindwall

Björn Lindwall

Entreprenör - nådde toppen 18 Maj 2018

Chhiring Dorje Sherpa och Robin Trygg har vart ovärdeliga i min strävan efter att nå toppen av världen. Med deras hjälp förverkligade jag min dröm och stod på världens tak!     
Erik Åkerberg

Erik Åkerberg

Mäklare - nådde toppen 21 Maj 2017

Jag stod på toppen av Mount Everest våren 2017 och det var en fantastisk upplevelse. Jag kan varmt rekommendera Trygga Resor som gav mig rätt förutsättningar att lyckas. De tog hand om logistik, administration och planering vilket var enormt värdefullt. Tack!  
Annelie Pompe

Annelie Pompe

Äventyrare - nådde toppen 24 Maj 2011

Chhiring är en person man alltid vill ha vid sin sida när man klättrar på världens högsta berg. Med hans kunskap och inspirerande personlighet hade vi en oförglömlig resa upp till toppen på Mount Everest.  

Traceable jacket

Cho Oyu 8201m

Cho Oyu 8201m

Cho Oyu 8201m

Om resan

Cho Oyu är världens sjätte högsta bergstopp. Beläget på gränsen mellan Tibet och Nepal och precis väster om Everest. Cho Oyu bestegs första gången den 19 oktober 1954 av medlemmar av en österrikisk expedition. Sedan dess har det väckt intresset hos många alpinister som vill upp på hög höjd och det har blivit en av de mest populära 8000 m bergen.

Den bästa tiden att bestiga Cho Oyu är på hösten (september/oktober) och på våren (april/maj). Den normala klätterrutten är från Tibetsidan – den nordvästra ridån. Denna rutt anses ha mindre teknisk svårighet och risker. Ändå är det fortfarande ett stort berg och att bestiga det är en utmaning som kräver att du är väl förberedd.

Cho Oyu är perfekt för dig som redan har bestigit berg i Himalaya och nu vill prova på att klättra ett berg över 8000m.

Robin Trygg

Guide

I´ve summited Cho Oyu many times since I first got here in spring 1996.

Chhiring dorje Sherpa

alpinist

Datum och pris

Den här expeditionen genomförs under vår/höst då vädret är som mest gynnsamt. Priser kan variera beroende på valutakurs och tillstånd. För aktuellt pris vänligen kontakta oss genom att använda nedan formulär.

Kontaktformulär

11 + 4 =

Dag 1

Ankomst Kathmandu

Din ankomst till Kathmandu markerar starten på vår expedition. Vi kommer att ta emot dig vid Tribhuvan International Airport och transportera dig till ditt hotell. Vi träffas igen på kvällen för en välkomstmiddag och en introduktion med resten av expeditionens medlemmar.

Dag 2-4

Kathmandu

På morgonen, den andra dagen, kommer vi att hämta ditt pass och lämna in dem på den kinesiska ambassaden i Kathmandu för ansökan om Tibet-visum, vilket tar tre arbetsdagar att behandla. Medan vi väntar på våra visum utnyttjar vi den här tiden för att besöka sevärdheter runt Kathmandu. Vi genomför också en noggrann kontroll av din personliga klätterutrustning och köper/hyr om det behövs.

Dag 5

Flyg till Lhasa

Vår ankomstpunkt i Tibet är vanligtvis staden Lhasa. Vi tar en direktflygning från Kathmandu till Lhasa Gongar Airport och kör till Lhasa city. Lhasa är huvudstaden i den autonoma regionen Tibet i Kina och är känd för Potala-palatset och stora klosterinstitutioner.

Dag 6

Sightseeing i Lhasa

Vi stannar en extra dag i Lhasa som en del av acklimatiseringen och utnyttjar tiden genom att utforska Lhasa – besöka det berömda Potala-palatset, Jokhang-templet och Barkhor-gatan.

Dag 7

Transport till Shigatse

Efter att ha tillbringat två dagar i Lhasa, där vi utforskat den tibetanska kulturen och de livliga nya moderna delarna av staden, så beger vi oss sydväst mot den näst största staden i Tibet – Shigatse. Vägresan mellan Lhasa och Shigatse erbjuder enastående landskap som få andra vägar i världen. Innan vi kommer till Shigatse passerar vi ett 5000 meter högt pass kallat ”Karo La Pass”.

Shigatse betyder ’den bördiga marken’ på det lokala tibetanska språket. Och som namnet antyder täcker det en av de största odlingsbara markerna över hela Tibet.

Dag 8

Transport till Tingri

Shigatse är också känt för ett av de viktigaste klostren i Tibet – Tashi Lhunpo-klostret, säte för Panchen Lama, som anses vara den näst högsta inkarnationen efter Dalai Lama. Så, vi besöker klostret på morgonen innan vi beger oss mot Tingri.

Tingri är ett gammalt tibetanskt bosättningsområde som ligger över 4000 m.ö.h., vilket är ett måste att stanna till innan vi beger oss mot Cho Oyu-baslägret.

Dag 9

Acklimatisering Tingri

Vi tillbringar en extra dag i Tingri för acklimatisering och för några sista förberedelser – handla matvaror. Som en del av acklimatiseringen vandrar vi till en närliggande kulle, från vilken vi kan se Cho Oyu och Everest.

Dag 10

Transport Cho Oyu BC

Nu finns det väganslutning till Cho Oyu Base Camp. Körningen från Tingri tar cirka 3 timmar med jeep.

Dag 11-13

Cho Oyu BC

Cho Oyus första basläger kallas också för det kinesiska baslägret. Vi slår läger och stannar här i två dagar för att förbereda laster och transportera dem på jakar.

Shigatse betyder ’den bördiga marken’ på det lokala tibetanska språket. Och som namnet antyder täcker det en av de största odlingsbara markerna över hela Tibet.

Dag 14

Vandring till Intermediate Camp (Gyablung)

Idag vandrar vi till Intermediate camp vid Palum för ett övernattningsläger. Ett kinesiskt militärläger finns vid Palum där passdokumenten kontrolleras.

Dag 15

Vandring till Advanced Basecamp

Vi vandrar på moränspåret längs Gyabrag-glaciären och når ABC. Den här leden brukade vara den gamla handelsvägen över Nangpa La-passet, som användes av lokala tibetaner och Sherpas från Khumbu-regionen.

Dag 16-20

Adcanved Basecamp

ABC är vår huvudbas för Cho Oyu. Under de första dagarna här på ABC acklimatiserar vi oss och förbereder oss inför vår klättringsrotation. Dessutom utför vi en puja-ceremoni för vår expedition, och Sherpa-teamet sätter upp en rutt till Camp1 – 6400m.

Dag 21-30

Acklimatisering

När vi avslutar våra förberedelser på ABC börjar vi vår acklimatisering. Det kommer att finnas två klättringsrotationer till högre läger. Första rotationen upp till Camp1; andra rotationen upp till Camp 2 och högre.

Dag 31-36

Toppförsök

Under tiden som medlemmarna genomför sina klättringsrotationer, etablerar vårt Sherpa-team Camp 3 (7500m) och öppnar en rutt upp till toppen. Sedan väntar vi på det bästa väderfönstret och lanserar ett toppförsök från ABC.

Dag 1 för toppförsök: ABC till Camp 1

Dag 2 för toppförsök: Camp 2

Dag 3 för toppförsök: Camp 3

Dag 4 för toppförsök: Toppbestigning och nerstigning till Camp 1

Dag 5 för toppförsök: Nerstigning till ABC

Dag 37

Städning av Advanced Basecamp

Vi är vid ABC för att stänga vårt läger.

Dag 38

Vandring till Iterim Camp och transport till Tingri

Vi vandrar till Palum och kör till Tingri samma dag.

Dag 39

Kör till Kyirong (2700m) Vi lämnar Tibet bilvägen från Kyirong.

Dag 40

Korsa Tibet-Nepals gräns och kör till Kathmandu

På morgonen tar vi en kort körning upp till Kina-Nepals gräns vid Kyirong och anländer till Timure, Nepal. Sedan tar vi en jeep hela vägen tillbaka till Kathmandu.

Dag 41

I Katmandu: Ledig dag

Ledig dag i Kathmandu för vila och återhämtning. Vi träffas på kvällen för en avskedsmiddag och firar vår expedition.

Dag 42

Transfer till flygplatsen i Kathmandu cirka 2-3 timmar innan din planerade avgång.

 

Traceable jacket

Himlung Himal 7126m

Himlung Himal 7126m

Himlung Himal

Om expeditionen

Beläget vid byn Nar-Phu, även känt som ’Himalparikaogaon’, vilket betyder en by på andra sidan berget, var Mount Himlung inte ett lätt val på grund av dess avlägsna läge. Officiella tillstånd att klättra berget beviljades först 1992 av Nepals regering. Idag sticker dock Himlung Himal ut som ett av de mest lockande och uppnåeliga 7000 meter höga bergen. Till skillnad från andra tekniska toppar som Nuptse, presenterar Himlung färre tekniska utmaningar och objektiva faror.

Trygga Resor organiserar expeditioner till Himlung under höstsäsongen, vanligtvis i september/oktober, vilket anses vara den bästa tiden att klättra. Denna topp är idealisk för dem som söker en hanterbar höghöjdsbergsklättrings upplevelse, samt för klättrare som siktar på att förbereda sig för Everest eller andra åttatusen meter höga toppar.

Ett minne för livet! Att få vara med om detta tillsammans med ett härligt gäng är något jag alltid kommer att bära med mig.

Martin Zachrisson

Himlung Himal bestigare

Ett kul och lite udda berg att bestiga, perfekt för de som har ambitionen att en dag nå över 8000m. Att ta sig till berget är en upplevelse i sig med alla de byar och människor man passerar.

Robin Trygg

Guide

A fantastic climb on a mountain above 7000m. I am looking forward seeing you! 

Chhiring dorje Sherpa

alpinist

Datum och pris

Trygga Resor organiserar expeditioner till Himlung under höstsäsongen – september/oktober. Detta är den bästa tiden att bestiga Himlung. För ytterligare information, använd vänligen kontaktformuläret nedan.

Fyll i formuläret för mer information

4 + 2 =

Dag 1

Ankomst Kathmandu och transfer till hotellet.

Dag 2

Sightseeing och förberedelser i Kathmandu.

Dag 3

Privat buss till Besisahar.

.

Day 4

Kör till Koto.

Day 5

Vandringen startar från Koto till Meta.

Day 6

Vandring till Kyang.

Day 7

Vandring från Kyang till Phu Gaun.

Day 8

Vila och acklimatisering i Phu Gaun.

Day 9

Vandring till Himlung Basecamp.

Dag 10

Vila i BC, förberedelser inför klättringen.

Dag 11

Vila i BC, förberedelser inför klättringen.

Dag 12

Vila i BC, förberedelser inför klättringen.

 

Dag 13

Vi påbörjar vår klättringsrotation mot högre läger genom att stiga upp till Camp 1 (5450m), sedan fortsätter vi till Camp 2 (6000m). Därefter stiger vi lite högre innan vi återvänder ner till baslägret.

Dag 14

Vi påbörjar vår klättringsrotation mot högre läger genom att stiga upp till Camp 1 (5450m), sedan fortsätter vi till Camp 2 (6000m). Därefter stiger vi lite högre innan vi återvänder ner till baslägret.

Dag 15

Vi påbörjar vår klättringsrotation mot högre läger genom att stiga upp till Camp 1 (5450m), sedan fortsätter vi till Camp 2 (6000m). Därefter stiger vi lite högre innan vi återvänder ner till baslägret.

Dag 16

Medan vi vilar på baslägret efter vår acklimatiseringsklättringsrotation, etablerar vårt Sherpa-team Camp 3 på 6350m och avslutar repfixeringen upp till toppen. Sedan, under det bästa väderfönstret, genomför vi ett försök att nå toppen från baslägret.

Dag 17

Medan vi vilar på baslägret efter vår acklimatiseringsklättringsrotation, etablerar vårt Sherpa-team Camp 3 på 6350m och avslutar repfixeringen upp till toppen. Sedan, under det bästa väderfönstret, genomför vi ett försök att nå toppen från baslägret.

Dag 18

Medan vi vilar på baslägret efter vår acklimatiseringsklättringsrotation, etablerar vårt Sherpa-team Camp 3 på 6350m och avslutar repfixeringen upp till toppen. Sedan, under det bästa väderfönstret, genomför vi ett försök att nå toppen från baslägret.

Dag 19

Medan vi vilar på baslägret efter vår acklimatiseringsklättringsrotation, etablerar vårt Sherpa-team Camp 3 på 6350m och avslutar repfixeringen upp till toppen. Sedan, under det bästa väderfönstret, genomför vi ett försök att nå toppen från baslägret.

Dag 20

Medan vi vilar på baslägret efter vår acklimatiseringsklättringsrotation, etablerar vårt Sherpa-team Camp 3 på 6350m och avslutar repfixeringen upp till toppen. Sedan, under det bästa väderfönstret, genomför vi ett försök att nå toppen från baslägret.

Dag 21

Medan vi vilar på baslägret efter vår acklimatiseringsklättringsrotation, etablerar vårt Sherpa-team Camp 3 på 6350m och avslutar repfixeringen upp till toppen. Sedan, under det bästa väderfönstret, genomför vi ett försök att nå toppen från baslägret.

Dag 22

Medan vi vilar på baslägret efter vår acklimatiseringsklättringsrotation, etablerar vårt Sherpa-team Camp 3 på 6350m och avslutar repfixeringen upp till toppen. Sedan, under det bästa väderfönstret, genomför vi ett försök att nå toppen från baslägret.

Dag 23

Medan vi vilar på baslägret efter vår acklimatiseringsklättringsrotation, etablerar vårt Sherpa-team Camp 3 på 6350m och avslutar repfixeringen upp till toppen. Sedan, under det bästa väderfönstret, genomför vi ett försök att nå toppen från baslägret.

Dag 24

Medan vi vilar på baslägret efter vår acklimatiseringsklättringsrotation, etablerar vårt Sherpa-team Camp 3 på 6350m och avslutar repfixeringen upp till toppen. Sedan, under det bästa väderfönstret, genomför vi ett försök att nå toppen från baslägret.

Dag 25

Medan vi vilar på baslägret efter vår acklimatiseringsklättringsrotation, etablerar vårt Sherpa-team Camp 3 på 6350m och avslutar repfixeringen upp till toppen. Sedan, under det bästa väderfönstret, genomför vi ett försök att nå toppen från baslägret.

Dag 26

Städar upp i baslägret och vandrar ned till Phu.

Dag 27

Phu Gaon till Meta.

Dag 28

Meta till Koto.

Dag 29

Koto till Besisahar med jeep.

Dag 30

Besisahar till Kathmandu med jeep.

Dag 31

Fri dag i Kathmandu.

Dag 32

Avgång från Kathmandu.

Traceable jacket

Mount Everest North Col 7500m

Mount Everest North Col 7500m

Mount Everest - North Col

Om resan

Ge dig ut på en oförglömlig äventyrsresa till en av världens mest ikoniska platser: North Col på Mount Everest, som sträcker sig upp till 7028 meter över havet. Här ifrån tar vi oss hela vägen upp och nuddar 7500 höjdmeter. Denna expedition äger rum under våren, den optimala säsongen för bäst väder, då många strävar mot toppen av Mount Everest.

Med en erfaren och kunnig guide vid din sida är denna resa perfekt för dig som redan har bestigit Kilimanjaro eller andra berg runt 6000 meter. Vi tar hand om alla detaljer, från logistik till säkerhet, så att du kan fokusera på att uppleva den otroliga naturen och övervinna nya utmaningar. Ta steget högt utöver det vanliga och låt North Col på Mount Everest bli din nästa storslagna bedrift!

Innan jag nådde toppen av Mount Everest gjorde jag denna resa till North Col. Det fick mig att förstå vad som krävdes för att senare nå hela vägen upp! 

Björn Lindwall

Entreprenör och äventyrare

Det är fantastiskt att få vara en del av en riktig Mount Everest expedition. Sånt här läser man oftast om i böcker eller ser på film.

Robin Trygg

Guide

I´ve been here for so many years now and it feels like home. This is a perfect trip if you want to join me for the summit later.

Chhiring dorje Sherpa

alpinist

Datum och pris

Den här expeditionen genomförs under vårens klättersäsong då vädret är som mest gynnsamt. Priser kan variera beroende på valutakurs och tillstånd. För aktuellt pris vänligen kontakta oss genom att använda nedan formulär. 

Kontaktformulär

11 + 10 =

Dag 1

Ankomst till Kathmandu och transfer till hotell.

Dag 2

Sightseeing och förberedelser i Kathmandu. Ansökan till visum för Tibet.

Dag 3

Sightseeing och förberedelser i Kathmandu. Ansökan till visum för Tibet.

Dag 4

Flyg till Lhasa och transfer till hotell.

Dag 5

Sightseeing i Lhasa. Besöker Potala palatser och Jokhang templet.

Dag 6

Transport till Shigatse.

Dag 7

Transport till Tingri/Xegar.

Dag 8

Vila och acklimatisering i Tingri, Xegar.

Dag 9

Transport till Mount Everest Basläger.

Dag 10

Vila och acklimatisering vid Mount Everest basläger, 5200m.

Dag 11

Vila och acklimatisering vid Mount Everest basläger, 5200m.

Dag 12

Vandring till Intermediate Camp, 5700m.

 

Dag 13

Vila och acklimatisering i Intermediate camp, 5700m.

Dag 14

Vandring upp till Advanced basecamp, 6400m.

Dag 15

Vila och acklimatisering i Advanced basecamp, 6400m.

Dag 16

Vandring tillbaka till Intermediate basecamp, 5700m.

Dag 17

Vandring tillbaka till Mount Everest basläger, 5200m. (Slut på första rotationen/acklimatisering.)

Dag 18

Vila i Mount Everest basläger, 5200m.

Dag 19

Vila i Mount Everest basläger, 5200m.

Dag 20

Vila i Mount Everest basläger, 5200m.

Dag 21

Vila i Mount Everest basläger, 5200m.

Dag 22

Vandring till Intermediate camp, 5700m.

Dag 23

Vila i Intermediate camp, 5700m.

Dag 24

Vandring till Advanced Basecamp, 6400m

Dag 25

Vila i Advanced basecamp, 6400m

Dag 26

Klättrar till North Col, 7033m.

Dag 27

Klättrar upp till 7500m och ned igen till Advanced basecamp, 6400m.

Dag 28

Vandrar tillbaka till Intermediate camp, 5700m.

Dag 29

Vandrar tillbaka till Mount Everest basläger, 5200m.

Dag 30

Reservdag.

Dag 31

Transport tillbaka till Lhasa. 

Dag 32

Flyg tillbaka till Kathmandu.

Dag 33

Fri dag i Kathmandu.

Dag 34

Avfärd Kathmandu.

 

Traceable jacket

Island Peak 6165m

Island Peak 6165m

Island peak

Om resmålet

Målet med denna resa är att få stå på toppen av berget Island peak och blicka ut över storslagen miljö i hjärtat av Himalaya. Runt omkring oss har vi jättar som Mount Everest, Cho Oyu och Ama Dablam. Den här turen går även att kombinera med en vandring till Mount Everest basläger och en bestigning av Kala Pathar, 5545m. På så sätt är ni väl acklimatiserade och förberedda inför er klättring upp till toppen av Island Peak. Inför bestigningen repeterar vi klätterteknik i baslägret så du ska känna dig helt förberedd och trygg inför klättring.  Det är ett otekniskt berg, men det är en stor utmaning och vikten av att förbereda sig väl är stor. Självklart är det något vi hjälps åt med i form av packningslistor, träningsschema och övrig information som kan vara bra att ha tillhands både före och under äventyret.

Resan startar i Nepals huvudstad Kathmandu där vi efter att ha besökt stadens sevärdheter flyger med ett litet twinotter flygplan till den beryktade landingsbanan i Lukla. Där startar vår vandring som tar oss genom otaliga sherpabyar, kloster och häpnadsväckande vandringsleder upp till foten av världens högsta berg Mount Everest och till toppen av Island Peak. Ett minne för livet.

Helt klart ett äventyr utöver det vanliga. Bra organiserat och guider i världsklass. Ett minne för livet.
Björn Lindvall

Äventyrare och entreprenör

Att få bestiga ett berg i Himalaya är få förunnat. Att dessutom göra det mitt emot Mount Everest med utsikt över några av världens högsta berg är unikt. En upplevelse få förunnat.
Robin Trygg

Guide

The climbing on Lobuche is very nice. If you´ll do the east summit I promise you that I will help you reach the summit.
Chhiring dorje Sherpa

Guide

Datum och pris

Den bästa tiden att klättra Island Peak är under våren och hösten då det övriga tider råder monsunperiod med stora mängder nederbörd och dålig sikt. Om du önskar finns möjlighet att kombinera denna tur med en vandring till Mount Everest Basläger och toppen av Kala Pathar. Önskar du resa utan svensk guide kan vi arrangera en privat avgång för dig.

9 + 5 =

Dag 1

Lämnar Sverige för resa mot Kathmandu.

Dag 2

Vid flygplatsen i Kathmandu möts vi upp av Chhiring dorje Sherpa. Vi tar oss sedan med privat transport till vårt hotell för gemensam middag och genomgång av resan.

Dag 3

Idag tar vi oss runt i huvudstaden för att besöka Kathmandus sevärdheter. Bland annat det välkända Boudhanath & Swayambunath.

Dag 4

Tidigt på morgonen lämnar vi Kathmandu för att med ett litet twinotterplan landa på den beryktade landingsbanan i Lukla. Här startar vandringen och vi övernattar i byn Phakding på 2610m höjd.

Dag 5

Idag vandrar vi upp till byn Namche Bazaar, 3443m som är knytpunkten för alla vandringsleder i området. Vi korsar spektakulära hängbroar och träder för första gången in i Sagarmatha National Park.

Dag 6

Acklimatiseringsdag i byn Namche Bazaar, 3443m. Idag vandrar vi upp på högre höjder över dagen för att sedan komma tillbaka ned till Namche igen. På så sätt vänjer sig våra kroppar bättre till den allt högre höjden. I Namche finns det möjlighet att besöka något av byns fik eller att handla souvenirer på stadens gator.

Läs hela dag-för-dag

Dag 7

Vi fortsätter upp mot byn Tengboche, 3875m där det största klostret i Everest regionen ligger. Har vi tur får vi besöka klostret och dess högt uppsatte lama.  En otroligt vacker vandringsdag med vy över bland annat Ama Dablam.

Dag 8

Vandrar nedför genom Rhododendron terräng med fantastiska vyer över Everest och Ama Dablam under förmiddagen. Svagt uppför under eftermiddagen till byn Pheriche, 4371m

Dag 9

Vår andra acklimatiseringsdag för resan spenderas med att fortsätta ta höjd under dagen för att sedan återvända ned till Pheriche på eftermiddagen.

Dag 10

Plan vandring på moränrygg under förmiddagen med fantastiska vyer. Uppförsbacke efter lunch där vi bland annat passerar minnesplatsen för förolyckade klättrare i området. Sover i byn Lobuche, 4910m

Dag 11

Idag är dagen vi har väntat på! Från Lobuche vandrar vi längre in i Khumbudalen på en moränrygg. Vi når byn Gorak Shep där vi äter lunch innan vi fortsätter till foten av världens högsta berg, Mount Everest, 5334m.

Dag 12

Tidig väckning för att från toppen av Kala Patthar, 5643m se solen gå upp över toppen av Mount Everest. Här får ni den finaste utsikten på resan! Fortsätter ned till byn Pheriche 4371m.

 

Dag 13

Stärkta av tidigare acklimatisering tar vi oss idag upp byn Chukung 4730m.

Dag 14

Idag når vi Island Peak basläger 5100m. Från Chukung vandrar vi längst med glaciären till våra tält vid foten av berget. Vid baslägret går vi igenom repteknik, vår utrustning och annat som kan vara bra att tänka på inför bestigningen.

Dag 15

Tidig väckning och frukost innan vi tar oss upp mot toppen av Island Peak 6165m. Här njuter vi av utsikten, tar våra bilder för att sedan med trötta men glada ben ta oss ned tillbaka till baslägret.

 

Dag 16

Från baslägret vandrar vi idag hela vägen ned till byn Pangboche. En vandring som tar va 5-6h men som under dagen känns lättare på grund av den allt mer syrerika omgivningen.

Dag 17

Vandringen fortsätter ned till byn Namche Bazaar.

Dag 18

Äventyrets sista dag då vi vandrar från Namche Bazaar ned till Lukla. Här firar vi med dusch, kaffe och en ordentlig middag.

 

Dag 19

Flyger tidigt på morgonen ned till Kathmandu med twin otter. Sover på 5-stjärnigt hotell och njuter av att vara ett äventyr rikare.

Dag 20

Fri dag i Kathmandu. Pasas på att handla souvenirer, äta god mat, se staden eller bara ligga och njuta vid hotellets pool..

Dag 21

Lämnar Kathmandu och flyger hemåt efter en oförglömlig resa.

 

Traceable jacket

Lobuche peak 6119m

Lobuche peak 6119m

Lobuche peak

Om resmålet

Målet med denna resa är att få stå på toppen av berget Lobuche peak och blicka ut över en fantastisk soluppgång över världens högsta berg. Framför oss har vi då en fantastisk vy över Everest, Cho Oyu och Ama Dablam. Turen går även att kombinera med en vandring till Mount Everest basläger och en vandring upp till toppen av Kala Pathar, 5545m. På så sätt är ni väl acklimatiserade och förberedda inför er klättring upp till toppen av Lobuche. Berget har två toppar, Lobuche East 6119m och Lobuche West 6135m. På våra ordinarie avgångar har vi som mål att nå Lobuche East. Inför bestigningen repeterar vi klätterteknik i baslägret så du ska känna dig helt förberedd och trygg inför klättring.  Det är ett otekniskt berg, men det är en något större utmaning att bestiga Lobuche Peak än de andra ”trekking”-bergen. Klättringen längs toppkammen upp mot huvudtoppen innehåller rolig alpinklättring med fantastisk utsikt.

Resan startar i Nepals huvudstad Kathmandu där vi efter att ha besökt stadens sevärdheter flyger med ett litet twinotter flygplan till den beryktade landingsbanan i Lukla. Där startar vår vandring som tar oss genom otaliga sherpabyar, kloster och häpnadsväckande vandringsleder upp till foten av världens högsta berg Mount Everest och till toppen av Lobuche. Ett minne för livet.

Helt klart ett äventyr utöver det vanliga. Bra organiserat och guider i världsklass. Ett minne för livet.
Björn Lindvall

Äventyrare och entreprenör

Att få bestiga ett berg i Himalaya är få förunnat. Att dessutom göra det mitt emot Mount Everest med utsikt över några av världens högsta berg är unikt. En upplevelse få förunnat.

Robin Trygg

Guide

The climbing on Lobuche is very nice. If you´ll do the east summit I promise you that I will help you reach the summit.

Chhiring dorje Sherpa

Guide

Datum och pris

Den bästa tiden att klättra Lobuche är under våren och hösten då det övriga tider råder monsunperiod med stora mängder nederbörd och dålig sikt. Om du önskar finns möjlighet att kombinera denna tur med en vandring till Mount Everest Basläger och toppen av Kala Pathar. Önskar du resa utan svensk guide kan vi arrangera en privat avgång för dig.

Fyll i formuläret för mer information

5 + 12 =

Dag 1

Lämnar Sverige för resa mot Kathmandu.

Dag 2

Vid flygplatsen i Kathmandu möts vi upp av Chhiring dorje Sherpa. Vi tar oss sedan med privat transport till vårt hotell för gemensam middag och genomgång av resan.

Dag 3

Idag tar vi oss runt i huvudstaden för att besöka Kathmandus sevärdheter. Bland annat det välkända Boudhanath & Swayambunath.

 

Dag 4

Tidigt på morgonen lämnar vi Kathmandu för att med ett litet twinotterplan landa på den beryktade landingsbanan i Lukla. Här startar vandringen och vi övernattar i byn Phakding på 2610m höjd.

Dag 5

Idag vandrar vi upp till byn Namche Bazaar, 3443m som är knytpunkten för alla vandringsleder i området. Vi korsar spektakulära hängbroar och träder för första gången in i Sagarmatha National Park.

Dag 6

Acklimatiseringsdag i byn Namche Bazaar, 3443m. Idag vandrar vi upp på högre höjder över dagen för att sedan komma tillbaka ned till Namche igen. På så sätt vänjer sig våra kroppar bättre till den allt högre höjden. I Namche finns det möjlighet att besöka något av byns fik eller att handla souvenirer på stadens gator.

Läs hela dag-för-dag

Dag 7

Vi fortsätter upp mot byn Tengboche, 3875m där det största klostret i Everest regionen ligger. Har vi tur får vi besöka klostret och dess högt uppsatte lama.  En otroligt vacker vandringsdag med vy över bland annat Ama Dablam.

Dag 8

Vandrar nedför genom Rhododendron terräng med fantastiska vyer över Everest och Ama Dablam under förmiddagen. Svagt uppför under eftermiddagen till byn Pheriche, 4371m

Dag 9

Vår andra acklimatiseringsdag för resan spenderas med att fortsätta ta höjd under dagen för att sedan återvända ned till Pheriche på eftermiddagen.

Dag 10

Plan vandring på moränrygg under förmiddagen med fantastiska vyer. Uppförsbacke efter lunch där vi bland annat passerar minnesplatsen för förolyckade klättrare i området. Sover i byn Lobuche, 4910m

Dag 11

Idag är dagen vi har väntat på! Från Lobuche vandrar vi längre in i Khumbudalen på en moränrygg. Vi når byn Gorak Shep där vi äter lunch innan vi fortsätter till foten av världens högsta berg, Mount Everest, 5334m.

Dag 12

Tidig väckning för att från toppen av Kala Patthar, 5643m se solen gå upp över toppen av Mount Everest. Här får ni den finaste utsikten på resan! Fortsätter ned till byn Lobuche 4910m.

 

Dag 13

Stärkta av tidigare acklimatisering tar vi oss idag upp mot Lobuche High Camp, 5200m. Här sover vi i tält och laddar inför morgondagens toppattack.

Dag 14

Tar oss från high camp upp till toppen på Lobuche. Här njuter vi av den slående utsikten och tar våra toppbilder innan vi beger oss ned till byn Pheriche där vi sover i lodge.

Dag 15

Tidig väckning och frukost innan vi vandrar ned till byn Pangboche där vi sover i lodge.

Läs hela dag-för-dag

Dag 16

Vandringen fortsätterö. Idag tar vi oss än mer nedåt till byn Namche Bazaar. Den allt mer syrerika luften gör sig påmind och kroppen börjar kännas lättare.

Dag 17

Äventyrets sista vandringsdag då vi tar oss från Namche Bazaar ned till byn Lukla. Här njuter vi av dusch, riktigt kaffe och en härlig middag.

Dag 18

Flyger tidigt på morgonen ned till Kathmandu med twin otter. Sover på 5-stjärnigt hotell och njuter av att vara ett äventyr rikare.

 

Dag 19

Fri dag i Kathmandu. Pasas på att handla souvenirer, äta god mat, se staden eller bara ligga och njuta vid hotellets pool.

Dag 20

Lämnar Kathmandu och flyger hemåt efter en oförglömlig resa.

 

Traceable Jacket

Kebnekaise

Kebnekaise

Kebnekaise

Om resmålet

Ta chansen att tillsammans med Robin Trygg bestiga Sveriges högsta berg under ett 4 dagar långt äventyr.

Vårt äventyr startar i Kiruna där vi med gemensam transport tar oss till den lilla byn Nikkaluokta, känd som utgångspunkt för vandringar i Kebnekaiseområdet, samt för att inneha många köldrekord. På vår vandring upp till Kebnekaise fjällstation passar vi på att ta en båttur på den vackra glaciärsjön Láddjujávri med utsikt över Sveriges storslagna bergskedja. Kebnekaise fjällstation är en fin anläggning med konferensdel, 3-rätters middag och bastu. Här bor vi bra och får en perfekt balans mellan den utmanande bergsbestigningen och avkopplande natur.

Toppbestigningen av Kebnekaise skall ses som medelsvår och passar de allra flesta. Vi ses i god tid innan avfärd och går igenom allt från packningslistor till genomförande. Väl på plats tar vi hjälp av utbildade guider som ser till att vi får en fin upplevelse mot Sveriges tak.

Helt klart ett äventyr utöver det vanliga. Bra organiserat och guider i världsklass. Ett minne för livet.
Anders Klapp

CEO , Klapp.Co

Kebnekaise är otroligt vackert och något alldeles extra. Att kunna kombinera en så tydlig målsättning som toppen av ett berg tillsammans med en bra anläggning vid foten av berget gör detta till den ultimata konferensen.
Robin Trygg

Guide

Jag kan inte tänka mig en mer inspirerande konferensmiljö. Kebnekaise har allt, äventyret och bekvämligheterna. Trygga Resors proffsiga och personliga arrangemang bidrog till att konferensen blev ett minne för livet för oss alla.
Eva Dverstorp

VD, Folkessons ekonomiservice AB

Datum och pris

Den bästa perioden att bestiga Kebnekaise anses vara under perioden juli-augusti. Kebnekaise fjällstation är öppen under mitten av juni till mitten av september. Vill man istället bestiga Kebnekaise under vintern vilket är ett helt annat äventyr så är rekommendationen att göra detta under mars-maj. Vi tar för tillfället endast emot gruppbokningar på min 10 personer.

Fyll i formuläret för mer information

10 + 12 =

Dag 1

Anländer Kiruna för vidare transport till byn Nikkaluokta. Där ifrån vandring upp till Kebnekaise fjällstation via en fantastisk båttur över glaciärsjön Ladjujavri. Där stannar vi även för ett lunchstopp på det populära Lap Dånalds. Väl framme vid fjällstationen ingår helpension med linnen, handduk och slutstäd.

Dag 2

Toppbestigning av Sveriges högsta berg Kebnekaise via den östra leden. Priset inkluderar guide och hyra av nödvändig klätterutrustning. Kvällen avslutas med 3-rätters middag på fjällstationen.

Dag 3

Toppbestigning av det vackra berget Tolpagorni som delvis går upp via Kebnekaises västra led. Kvällen avslutas med 3-rätters middag på Kebnekaise fjällstation.

 

Dag 4

Helikoptertur över Sveriges vackra fjällkedja ned till byn Nikkaluokta. Där väntar vidare tranport till Kiruna och er hemdestination.

 

Traceable jacket

Mount Everest Basläger 5545m

Mount Everest Basläger 5545m

Mount Everest Basläger

Om resmålet

Målet med denna resa är att få stå på toppen av berget Kala Pathar och blicka ut över en fantastisk soluppgång över världens högsta berg. Framför oss har vi då en fantastisk vy över Everest basläger, det beryktade isfallet och hela klätterleden upp till världens högsta punkt. Tillsammans med Robin Trygg och Chhiring dorje Sherpa får ni på denna vandring en unik inblick i klättringens magiska värld, men även i kulturen och religionen kring det mytomspunna sherpafolket. Vandringen till Mount Everest basläger är en dramatisk plats där du förutom världens högsta berg omges av andra jättar så som Lhotse, Ama Dablam och Pumori. På dessa platser har framgångar och motgångar legat till grund för ett otal äventyr, myter och legender som du kommer att höra historier om längst med vägen.

Resan startar i Nepals huvudstad Kathmandu där vi efter att ha besökt stadens sevärdheter flyger med ett litet twinotter flygplan till den beryktade landingsbanan i Lukla. Där startar vår vandring som tar oss genom otaliga sherpabyar, kloster och häpnadsväckande vandringsleder upp till foten av världens högsta berg Mount Everest. Ett minne för livet.

Vandringen ses som medelsvår och det är viktigt att du är fullt frisk och tränar ordenligt för att kunna genomföra resan på ett bra sätt.

Helt klart ett äventyr utöver det vanliga. Bra organiserat och guider i världsklass. Ett minne för livet.

Anders Klapp

CEO , Klapp.Co

Det känns fantastiskt att få ta med människor till dessa magiska områden och visa upp naturen, kulturen och de vänliga människorna. En sådan här upplevelse hittar man ingen annanstans.

Robin Trygg

Guide

I am very happy to show people my home. To do this trek with the worlds highest mountains around you is something you can´t understand, you need to experience it.

Chhiring dorje Sherpa

Guide

Datum och pris

Den bästa tiden att vandra på lederna upp till Mount Everest är under våren och hösten då det övriga tider råder monsunperiod med stora mängder nederbörd och dålig sikt. Om du önskar finns även möjlighet att kombinera denna vandring med en toppbestigning av bergen Island Peak, Lobuche eller Mera Peak.

Fyll i formuläret för mer information

11 + 10 =

Dag 1

Lämnar Sverige för resa mot Kathmandu.

Dag 2

Vid flygplatsen i Kathmandu möts vi upp av Chhiring dorje Sherpa. Vi tar oss sedan med privat transport till vårt hotell för gemensam middag och genomgång av resan.

Dag 3

Idag tar vi oss runt i huvudstaden för att besöka Kathmandus sevärdheter. Bland annat det välkända Boudhanath & Swayambunath.

 

Dag 4

Tidigt på morgonen lämnar vi Kathmandu för att med ett litet twinotterplan landa på den beryktade landingsbanan i Lukla. Här startar vandringen och vi övernattar i byn Phakding på 2610m höjd.

Dag 5

Idag vandrar vi upp till byn Namche Bazaar, 3443m som är knytpunkten för alla vandringsleder i området. Vi korsar spektakulära hängbroar och träder för första gången in i Sagarmatha National Park.

Dag 6

Acklimatiseringsdag i byn Namche Bazaar, 3443m. Idag vandrar vi upp på högre höjder över dagen för att sedan komma tillbaka ned till Namche igen. På så sätt vänjer sig våra kroppar bättre till den allt högre höjden. I Namche finns det möjlighet att besöka något av byns fik eller att handla souvenirer på stadens gator.

Läs hela dag-för-dag

Dag 7

Vi fortsätter upp mot byn Tengboche, 3875m där det största klostret i Everest regionen ligger. Har vi tur får vi besöka klostret och dess högt uppsatte lama.  En otroligt vacker vandringsdag med vy över bland annat Ama Dablam.

Dag 8

Vandrar nedför genom Rhododendron terräng med fantastiska vyer över Everest och Ama Dablam under förmiddagen. Svagt uppför under eftermiddagen till byn Pheriche, 4371m

Dag 9

Vår andra acklimatiseringsdag för resan spenderas med att fortsätta ta höjd under dagen för att sedan återvända ned till Pheriche på eftermiddagen.

Dag 10

Plan vandring på moränrygg under förmiddagen med fantastiska vyer. Uppförsbacke efter lunch där vi bland annat passerar minnesplatsen för förolyckade klättrare i området. Sover i byn Lobuche, 4910m

Dag 11

Idag är dagen vi har väntat på! Från Lobuche vandrar vi längre in i Khumbudalen på en moränrygg. Vi når byn Gorak Shep där vi äter lunch innan vi fortsätter till foten av världens högsta berg, Mount Everest, 5334m.

Dag 12

Tidig väckning för att från toppen av Kala Patthar, 5643m se solen gå upp över toppen av Mount Everest. Här får ni den finaste utsikten på resan! Fortsätter ned till Pheriche, 4250m.

 

Dag 13

Kropparna är slitna men reagerar positivt på den allt mer syrerika luften på lägre höjder. Detta är den sista ansträngande dagen på vår vandring när vi fortsätter tillbaka mot Namche Bazaar.

Dag 14

Om vädret och plånboken tillåter finns idag möjlighet att med helikopter flyga över den vandringsled vi tidigare tagit oss upp på. Turen går då över vår vandringsled och upp över Everest basläger och Khumbu icefall. Vi landar sedan i Lukla. Vill man inte flyga helikopter går det bra att vandra ned till Lukla.

Dag 15

Tidig väckning och frukost innan vi med twin otter lämnar bergen för flyg ned till Kathmandu. Väl i huvudstaden spenderas dagen på valfritt sätt med gemensam middag på kvällen.

Läs hela dag-för-dag

Dag 16

Fri dag i Kathmandu. Passa på att hänga vid poolen och shoppa souvenirer i Thamel. Gemensam avslutningsmiddag på kvällen.

Dag 17

Vi säger hej då till Chhiring dorje Sherpa och Nepal. Ett oförglömligt äventyr är över för den här gången.

Dag 18

Tillbaka till Sverige med nya erfarenheter och ett minne för livet.

Läs hela dag-för-dag

Traceable jacket

Mount Ramdung 5900m

Mount Ramdung 5900m

Mount Ramdung

Om resmålet

Välkommen med på en fantastisk vandring upp i den mytomspunna Rolwalingdalen. En dal omnämnd i många böcker och tidigare den enda vägen in i Tibet via land. Målet med resan är förutom en fantastisk upplevelse att skänka bort stora delar av överskottet till invånarna i byarna vi passerar. Med på resan som guide är den rutinerade Annelie Pompe!

Vi tas väl om hand av lokalbefolkningen då vår guide Chhiring dorje Sherpa är född och uppväxt i området som på många sätt är olik den vandring folk vanligtvis gör upp till Mount Everest basläger. Här vandrar vi i stort sett ostört från turister och de områden vi passerar är orörda och genuina. Dalen är befolkad hela vägen upp till byarna Beding och Naa beläget på ca 4200m.

Från dessa byar lämnar vi civilisationen för att ta oss upp mot berget Ramdung, 5900m. Ett berg som trots sin respektingivande höjd inte kräver några tekniska förkunskaper. Från toppen av berget får ni vid klart väder en fantastisk panoramavy över Himalaya och några av världens högsta berg så som Mount Everest, Cho Oyu och Shisapangma.
Välkommen med på en upplevelse utöver det vanliga!

Jag ser otroligt mycket fram emot att komma tillbaka till magiska Rolwalingdalen.

Annelie Pompe

Guide

En upplevelse få förunnat att besöka ”riktiga” Nepal och dess magiska människor och natur.

Robin Trygg

Looking forward to show people my home and birthplace. The Rolwalingvalley is really something special. 

Chhiring dorje Sherpa

Datum och pris

Den bästa tiden att vandra i området är under våren och hösten då det övriga tider råder monsunperiod med stora mängder nederbörd och dålig sikt. Vi har valt att lägga den här resan under hösten.

Fyll i formuläret för mer information

15 + 8 =

Dag 1

Lämnar Sverige för resa mot Kathmandu.

Dag 2

Vid flygplatsen i Kathmandu möts vi upp av Chhiring dorje Sherpa. Vi tar oss sedan med privat transport till vårt hotell för gemensam middag och genomgång av resan.

Dag 3

Idag tar vi oss runt i huvudstaden för att besöka Kathmandus sevärdheter. Bland annat det välkända Boudhanath & Swayambunath.

 

Dag 4

Tidigt på morgonen lämnar vi Kathmandu för att med buss ta oss till Cheget. Där ifrån vandrar vi till byn Simigaon där vi stannar över natten.

Dag 5

Från Simigaon tar vi oss till fots vidare till byn Kyalje på 2600m höjd. En vandring på ca 5h.

Dag 6

Idag tar vi oss vidare uppåt i dalen till byn Beding, beläget på 3700m höjd. En vacker dag med fantastisk natur och ca 6h vandring.

Läs hela dag-för-dag

Dag 7

Efter några dagars vandring upp på allt högre höjder är det idag dags för resans första acklimatiseringsdag. På så sätt vänjer vi kroppen vid den allt mer syrefattiga omgivningen. Idag passar vi på att besöka byns kloster och om vi har tur hälsa på den lokala laman.

Dag 8

Med en välbehövlig acklimatiserinsdag bakom oss känns kroppen bättre och vi tar oss nu upp till byn högst upp i Rolwalingdalen vid namn Naa, 4200m. Det är en relativt kort vandringsdag som tar ca 3h. I den här byn föddes vår guide Chhiring.

Dag 9

Höjden börjar nu göra sig påmind allt oftare och därför tar vi en acklimatiseringsdag även i Naa. Här förbereder vi oss det sista inför den kommande bestigningen.

Dag 10

Vi lämnar civilistationen och vandrar upp i bergen. Målet med dagen är Yalung Ri BC,4800m. En vandring som tar ca 4h i uppförsbacke.

Dag 11

Vid Yalung RI BC stannar vi för en acklimatiseringsdag och börjar göra oss bekanta med expeditionslivet i tält. Idag tar vi kortare dagsturer och njuter av den fantastiska utsikten.

Dag 12

Målet är dessa dagar att succesivt ta fler höjdmeter och sätta upp camp 1, 5200m. Beroende på väder och vind har vi estimerat två dagar för detta.

 

Dag 13

Målet är dessa dagar att succesivt ta fler höjdmeter och sätta upp camp 1, 5200m. Beroende på väder och vind har vi estimerat två dagar för detta.

Dag 14

Resan har nu pågått i två veckor och vi har nått camp1 på 5200m höjd. Här ifrån kommer toppattacken att göras och vi laddar våra batterier så gott det går genom att äta, vila och njuta.

Dag 15

Idag går vi mot toppen av Ramdung, 5200m. Från toppen får vi vid klart väder en fantastisk panoramavy över Himalaya med utsikt över några av världens högsta berg så som Everest , Cho Oyu och Shisapangma. Från toppen återvänder vi sedan nedåt till vårt basläger.

Läs hela dag-för-dag

Dag 16

Trötta och glada fortsätter vi nedåt på lägre höjd. Lungorna fylls succesivt med mer syre och det blir lättare att andas ju längre ned vi kommer. På eftermiddagen är vi tillbaka vid byn Beding.

Dag 17

Från Beding fortsätter vi nedåt mot byn Kyalje, en vandring där vi känner igen oss sedan tidigare.

Dag 18

Nu börjar vi närma oss civilisationen och ser så smått bilvägen nedanför oss i dalgången. Inatt sover vi i byn Simigaon.

Läs hela dag-för-dag

Dag 19

Från Simigaon går vandringen vidare till Chetchet där vi hoppar på en privat buss som tar oss tillbaka till Kathmandu. 

Dag 20

Vi vaknar upp i Nepals huvudstad Kathmandu. Idag är en fri dag där vi kan passa på att handla souvenirer, besöka turistområdet Thamel, eller bara ta det lugnt i hotellets swimmingpool.

Dag 21

Flyger från Kathmandu med massor av minnen och upplevelser i bagaget.

Läs hela dag-för-dag

Dag 22

För oss som flyger tillbaka till Sverige är vi nu åter på svensk mark.

Läs hela dag-för-dag

Traceable jacket

TRACEABLE JACKET