Kebnekaise

Om resmålet

Ta chansen att tillsammans med Robin Trygg bestiga Sveriges högsta berg under ett 4 dagar långt äventyr.

Vårt äventyr startar i Kiruna där vi med gemensam transport tar oss till den lilla byn Nikkaluokta, känd som utgångspunkt för vandringar i Kebnekaiseområdet, samt för att inneha många köldrekord. På vår vandring upp till Kebnekaise fjällstation passar vi på att ta en båttur på den vackra glaciärsjön Láddjujávri med utsikt över Sveriges storslagna bergskedja. Kebnekaise fjällstation är en fin anläggning med konferensdel, 3-rätters middag och bastu. Här bor vi bra och får en perfekt balans mellan den utmanande bergsbestigningen och avkopplande natur.

Toppbestigningen av Kebnekaise skall ses som medelsvår och passar de allra flesta. Vi ses i god tid innan avfärd och går igenom allt från packningslistor till genomförande. Väl på plats tar vi hjälp av utbildade guider som ser till att vi får en fin upplevelse mot Sveriges tak.

Helt klart ett äventyr utöver det vanliga. Bra organiserat och guider i världsklass. Ett minne för livet.
Anders Klapp

CEO , Klapp.Co

Kebnekaise är otroligt vackert och något alldeles extra. Att kunna kombinera en så tydlig målsättning som toppen av ett berg tillsammans med en bra anläggning vid foten av berget gör detta till den ultimata konferensen.
Robin Trygg

Guide

Jag kan inte tänka mig en mer inspirerande konferensmiljö. Kebnekaise har allt, äventyret och bekvämligheterna. Trygga Resors proffsiga och personliga arrangemang bidrog till att konferensen blev ett minne för livet för oss alla.
Eva Dverstorp

VD, Folkessons ekonomiservice AB

Datum och pris

Den bästa perioden att bestiga Kebnekaise anses vara under perioden juli-augusti. Kebnekaise fjällstation är öppen under mitten av juni till mitten av september. Vill man istället bestiga Kebnekaise under vintern vilket är ett helt annat äventyr så är rekommendationen att göra detta under mars-maj. Vi tar för tillfället endast emot gruppbokningar på min 10 personer.

Fyll i formuläret för mer information

8 + 13 =

Dag 1

Anländer Kiruna för vidare transport till byn Nikkaluokta. Där ifrån vandring upp till Kebnekaise fjällstation via en fantastisk båttur över glaciärsjön Ladjujavri. Där stannar vi även för ett lunchstopp på det populära Lap Dånalds. Väl framme vid fjällstationen ingår helpension med linnen, handduk och slutstäd.

Dag 2

Toppbestigning av Sveriges högsta berg Kebnekaise via den östra leden. Priset inkluderar guide och hyra av nödvändig klätterutrustning. Kvällen avslutas med 3-rätters middag på fjällstationen.

Dag 3

Toppbestigning av det vackra berget Tolpagorni som delvis går upp via Kebnekaises västra led. Kvällen avslutas med 3-rätters middag på Kebnekaise fjällstation.

 

Dag 4

Helikoptertur över Sveriges vackra fjällkedja ned till byn Nikkaluokta. Där väntar vidare tranport till Kiruna och er hemdestination.

 

Traceable jacket