Lobuche peak

Om resmålet

Målet med denna resa är att få stå på toppen av berget Lobuche peak och blicka ut över en fantastisk soluppgång över världens högsta berg. Framför oss har vi då en fantastisk vy över Everest, Cho Oyu och Ama Dablam. Turen går även att kombinera med en vandring till Mount Everest basläger och en vandring upp till toppen av Kala Pathar, 5545m. På så sätt är ni väl acklimatiserade och förberedda inför er klättring upp till toppen av Lobuche. Berget har två toppar, Lobuche East 6119m och Lobuche West 6135m. På våra ordinarie avgångar har vi som mål att nå Lobuche East. Inför bestigningen repeterar vi klätterteknik i baslägret så du ska känna dig helt förberedd och trygg inför klättring.  Det är ett otekniskt berg, men det är en något större utmaning att bestiga Lobuche Peak än de andra ”trekking”-bergen. Klättringen längs toppkammen upp mot huvudtoppen innehåller rolig alpinklättring med fantastisk utsikt.

Resan startar i Nepals huvudstad Kathmandu där vi efter att ha besökt stadens sevärdheter flyger med ett litet twinotter flygplan till den beryktade landingsbanan i Lukla. Där startar vår vandring som tar oss genom otaliga sherpabyar, kloster och häpnadsväckande vandringsleder upp till foten av världens högsta berg Mount Everest och till toppen av Lobuche. Ett minne för livet.

Helt klart ett äventyr utöver det vanliga. Bra organiserat och guider i världsklass. Ett minne för livet.
Björn Lindvall

Äventyrare och entreprenör

Att få bestiga ett berg i Himalaya är få förunnat. Att dessutom göra det mitt emot Mount Everest med utsikt över några av världens högsta berg är unikt. En upplevelse få förunnat.

Robin Trygg

Guide

The climbing on Lobuche is very nice. If you´ll do the east summit I promise you that I will help you reach the summit.

Chhiring dorje Sherpa

Guide

Datum och pris

Den bästa tiden att klättra Lobuche är under våren och hösten då det övriga tider råder monsunperiod med stora mängder nederbörd och dålig sikt. Om du önskar finns möjlighet att kombinera denna tur med en vandring till Mount Everest Basläger och toppen av Kala Pathar. Önskar du resa utan svensk guide kan vi arrangera en privat avgång för dig.

Fyll i formuläret för mer information

5 + 11 =

Dag 1

Lämnar Sverige för resa mot Kathmandu.

Dag 2

Vid flygplatsen i Kathmandu möts vi upp av Chhiring dorje Sherpa. Vi tar oss sedan med privat transport till vårt hotell för gemensam middag och genomgång av resan.

Dag 3

Idag tar vi oss runt i huvudstaden för att besöka Kathmandus sevärdheter. Bland annat det välkända Boudhanath & Swayambunath.

 

Dag 4

Tidigt på morgonen lämnar vi Kathmandu för att med ett litet twinotterplan landa på den beryktade landingsbanan i Lukla. Här startar vandringen och vi övernattar i byn Phakding på 2610m höjd.

Dag 5

Idag vandrar vi upp till byn Namche Bazaar, 3443m som är knytpunkten för alla vandringsleder i området. Vi korsar spektakulära hängbroar och träder för första gången in i Sagarmatha National Park.

Dag 6

Acklimatiseringsdag i byn Namche Bazaar, 3443m. Idag vandrar vi upp på högre höjder över dagen för att sedan komma tillbaka ned till Namche igen. På så sätt vänjer sig våra kroppar bättre till den allt högre höjden. I Namche finns det möjlighet att besöka något av byns fik eller att handla souvenirer på stadens gator.

Läs hela dag-för-dag

Dag 7

Vi fortsätter upp mot byn Tengboche, 3875m där det största klostret i Everest regionen ligger. Har vi tur får vi besöka klostret och dess högt uppsatte lama.  En otroligt vacker vandringsdag med vy över bland annat Ama Dablam.

Dag 8

Vandrar nedför genom Rhododendron terräng med fantastiska vyer över Everest och Ama Dablam under förmiddagen. Svagt uppför under eftermiddagen till byn Pheriche, 4371m

Dag 9

Vår andra acklimatiseringsdag för resan spenderas med att fortsätta ta höjd under dagen för att sedan återvända ned till Pheriche på eftermiddagen.

Dag 10

Plan vandring på moränrygg under förmiddagen med fantastiska vyer. Uppförsbacke efter lunch där vi bland annat passerar minnesplatsen för förolyckade klättrare i området. Sover i byn Lobuche, 4910m

Dag 11

Idag är dagen vi har väntat på! Från Lobuche vandrar vi längre in i Khumbudalen på en moränrygg. Vi når byn Gorak Shep där vi äter lunch innan vi fortsätter till foten av världens högsta berg, Mount Everest, 5334m.

Dag 12

Tidig väckning för att från toppen av Kala Patthar, 5643m se solen gå upp över toppen av Mount Everest. Här får ni den finaste utsikten på resan! Fortsätter ned till byn Lobuche 4910m.

 

Dag 13

Stärkta av tidigare acklimatisering tar vi oss idag upp mot Lobuche High Camp, 5200m. Här sover vi i tält och laddar inför morgondagens toppattack.

Dag 14

Tar oss från high camp upp till toppen på Lobuche. Här njuter vi av den slående utsikten och tar våra toppbilder innan vi beger oss ned till byn Pheriche där vi sover i lodge.

Dag 15

Tidig väckning och frukost innan vi vandrar ned till byn Pangboche där vi sover i lodge.

Läs hela dag-för-dag

Dag 16

Vandringen fortsätterö. Idag tar vi oss än mer nedåt till byn Namche Bazaar. Den allt mer syrerika luften gör sig påmind och kroppen börjar kännas lättare.

Dag 17

Äventyrets sista vandringsdag då vi tar oss från Namche Bazaar ned till byn Lukla. Här njuter vi av dusch, riktigt kaffe och en härlig middag.

Dag 18

Flyger tidigt på morgonen ned till Kathmandu med twin otter. Sover på 5-stjärnigt hotell och njuter av att vara ett äventyr rikare.

 

Dag 19

Fri dag i Kathmandu. Pasas på att handla souvenirer, äta god mat, se staden eller bara ligga och njuta vid hotellets pool.

Dag 20

Lämnar Kathmandu och flyger hemåt efter en oförglömlig resa.

 

Traceable Jacket