Mount Everest 8848m

Om resan

Upplev känslan av att stå på världens högsta topp och låt dig inspireras av den makalösa skönheten och utmaningen som bara Mount Everest kan erbjuda. Med dess status som den ultimata drömmen för äventyrare, lockar detta ikoniska berg människor från världens alla hörn för att testa sina gränser och uppleva det ultimata äventyret.

Mount Everest är inte bara ett berg, det är en symbol för mänsklighetens outtröttliga strävan efter äventyr och förverkligande. Sedan den historiska första bestigningen år 1953 av Sir Edmund Hillary och Tenzing Norgay, har Everest fortsatt att fascinera och utmana en global gemenskap av äventyrare, bergsbestigare och drömmare.

Den optimala tiden att ge sig iväg på den här episka resa är under våren, när väderförhållandena är som mest gynnsamma. Vi bestiger Mount Everest via dess nordsida från den tibetanska högplatån, i fotspåren av Mallory, Irvine, Messner och andra legendariska klättrare. Att bestiga Everest är inte bara en fysisk utmaning, det är också en mental och andlig resa som kräver mod, uthållighet och total dedikation.

Ge dig själv chansen att stå på toppen av världen och uppleva den överväldigande känslan av att ha bestigit en av naturens största utmaningar. Mount Everest väntar på dig, redo att sätta dig på prov, inspirera dig och få dig att överträffa dig själv. Så var redo att ta det första steget och bli en del av den oförglömliga historien av Everest-bestigare. Är du redo för äventyret i ditt liv?

Det finns ett före- och efter en expedition till Mount Everest. Det här kom att förändra hela mitt liv.

Robin Trygg

Guide

I´ve summited Mount Everest 17 times and the north route is the one I prefer. I will follow you and help you to the summit.
Chhiring dorje Sherpa

alpinist

Datum och pris

Den här expeditionen genomförs under våren då vädret är som mest gynnsamt. Priser kan variera beroende på valutakurs och tillstånd. För aktuellt pris vänligen kontakta oss genom att använda nedan formulär.

Kontaktformulär

7 + 7 =

Dag 1

Ankomst Kathmandu Din ankomst till Kathmandu markerar starten på vår expedition. Vi kommer att ta emot dig vid Tribhuvan International Airport och transportera dig till ditt hotell. Vi träffas igen på kvällen för en välkomstmiddag och en introduktion med resten av expeditionens medlemmar.

Dag 2-4

Kathmandu På morgonen, den andra dagen, kommer vi att hämta ditt pass och lämna in dem på den kinesiska ambassaden i Kathmandu för ansökan om Tibet-visum, vilket tar tre arbetsdagar att behandla. Medan vi väntar på våra visum utnyttjar vi den här tiden för att besöka sevärdheter runt Kathmandu. Vi genomför också en noggrann kontroll av din personliga klätterutrustning och köper/hyr om det behövs.

Dag 5

Flyg till Lhasa Vår ankomstpunkt i Tibet är vanligtvis staden Lhasa. Vi tar en direktflygning från Kathmandu till Lhasa Gongar Airport och kör till Lhasa city. Lhasa är huvudstaden i den autonoma regionen Tibet i Kina och är känd för Potala-palatset och stora klosterinstitutioner.

Dag 6

Sightseeing i Lhasa Vi stannar en extra dag i Lhasa som en del av acklimatiseringen och utnyttjar tiden genom att utforska Lhasa – besöka det berömda Potala-palatset, Jokhang-templet och Barkhor-gatan.

Dag 7

Transport till Shigatse Efter att ha tillbringat två dagar i Lhasa, där vi utforskat den tibetanska kulturen och de livliga nya moderna delarna av staden, så beger vi oss sydväst mot den näst största staden i Tibet – Shigatse. Vägresan mellan Lhasa och Shigatse erbjuder enastående landskap som få andra vägar i världen. Innan vi kommer till Shigatse passerar vi ett 5000 meter högt pass kallat ”Karo La Pass”. Shigatse betyder ’den bördiga marken’ på det lokala tibetanska språket. Och som namnet antyder täcker det en av de största odlingsbara markerna över hela Tibet.

Dag 8

Transport till Xegar Shigatse är också känt för ett av de viktigaste klostren i Tibet – Tashi Lhunpo-klostret, säte för Panchen Lama, som anses vara den näst högsta inkarnationen efter Dalai Lama. Så vi besöker klostret på morgonen innan vi beger oss mot Xegar. Xegar är ett nyutvecklat småstadområde, med bättre boende jämfört med Tingri där expeditioner vanligtvis bor.

Dag 9

I Xegar för acklimatisering Vi tillbringar ytterligare en dag i Xegar. För att acklimatisera oss vandrar vi till en närliggande kulle och återvänder sedan tillbaka till byn.

Dag 10

Kör till Everest Base Camp Idag kör vi från Xegar till Everest Base Camp. Vi passerar Tingri på vägen.

Dag 11-15

Mount Everest Base Camp Vi tillbringar några dagar vid vårt basläger för att acklimatisera oss och göra slutgiltiga förberedelser inför etablering av högre läger. Transport av logistik med yakar och upprättande av mellan- och avancerade basläger. Dessutom håller vi en puja-ceremoni innan vi fortsätter uppåt.

Dag 16

Vandring till Intermediate Camp

Dag 17

Vandring till Advanced Basecamp

Dag 18-23

Vid Advanced Basecamp (ABC) – Acklimatisering och första rotationsklättring till North Col ABC är det andra lägret för expeditionen på norrsidan. Under dessa få dagar på ABC acklimatiserar vi oss och gör vår första rotationsklättring till North Col.

Dag 24-28

Everest Base Camp Efter vår första rotation upp till ABC och North Col återvänder vi till Everest Base Camp och stannar några dagar för vila. Under tiden etablerar vårt Sherpa-team Camp 2.

Dag 29-35

Andra rotationsklättringen Efter några dagars vila vid EBC påbörjar vi den andra rotationsklättringen. Vi rör oss gradvis mot Interim Camp, ABC och North Col för att sedan klättra upp till Camp 2 och återvända tillbaka till ABC.

Dag 36-40

Vid Everest Base Camp Efter att ha genomfört vår andra rotationsklättring upp till Camp 2, återvänder vi till Everest Base Camp för vila och förberedelser inför försöket att bestiga berget. Under tiden etablerar vårt Sherpa-team det sista lägret, Camp 3.

Dag 41-52

Toppförsök Medan vi vilar och förbereder oss för toppförsöket slutför repfixeringsteamet sitt uppdrag upp mot toppen. Beroende på när det bästa väderfönstret infinner sig, påbörjar vi vår bestigning. Dag 1 för toppförsök: Förflyttning till Interim Camp Dag 2 och 3 för toppförsök: Förflyttning till ABC Dag 4: Klättring till North Col Dag 5: Klättring till Camp 2 Dag 6: Klättring till Camp 3 Dag 7: Bestigning och nedstigning till North Col Dag 8: Nedstigning till ABC Dag 9: Vandring tillbaka till Everest Base Camp

Dag 53-54

Everest Base Camp Vi är tillbaka vid Everest Base Camp för vila och stängning av vår expeditionscamp; vi rapporterar våra klättringsdetaljer till myndigheterna och mottar ett bevis på vår bestigning.

Dag 55

Kör till Kyirong Vi lämnar Tibet bilvägen från Kyirong.

Dag 56

Kosar gränsen mellan Tibet-Nepal och kör vidare till Kathmandu På morgonen tar vi en kort bilresa till gränsen mellan Kina och Nepal vid Kyirong och anländer till Timure, Nepal. Sedan tar vi en jeep hela vägen tillbaka till Kathmandu.

Dag 57

I Kathmandu: Ledig dag Ledig dag i Kathmandu för vila och återhämtning. Vi möts på kvällen för en avskedsmiddag och firar vår expedition.

Dag 58

Hemresa Transfer till flygplatsen i Kathmandu cirka 2-3 timmar innan din planerade avgång.

Björn Lindwall

Björn Lindwall

Entreprenör - nådde toppen 18 Maj 2018

Chhiring Dorje Sherpa och Robin Trygg har vart ovärdeliga i min strävan efter att nå toppen av världen. Med deras hjälp förverkligade jag min dröm och stod på världens tak!     
Erik Åkerberg

Erik Åkerberg

Mäklare - nådde toppen 21 Maj 2017

Jag stod på toppen av Mount Everest våren 2017 och det var en fantastisk upplevelse. Jag kan varmt rekommendera Trygga Resor som gav mig rätt förutsättningar att lyckas. De tog hand om logistik, administration och planering vilket var enormt värdefullt. Tack!  
Annelie Pompe

Annelie Pompe

Äventyrare - nådde toppen 24 Maj 2011

Chhiring är en person man alltid vill ha vid sin sida när man klättrar på världens högsta berg. Med hans kunskap och inspirerande personlighet hade vi en oförglömlig resa upp till toppen på Mount Everest.  

Traceable jacket